Milepæl #4 for 2018

For et år siden, var jeg ret sikker på, at min vægt skulle forblive stort set uændret. Hvert forår har jeg haft for vane, at finde løbesko og –bukser frem fra gemmerne, med henblik på at holde mig bare en smule aktiv. Tidligere år har det ikke ført til et decideret vægttab, men blot været en rar måde at røre mig på, fordi mit job har bestået meget af at sidde ned på en kontorstol foran en computerskærm.

Det ændrede sig dog i år, da jeg blev arbejdsløs den 1. april, og derfor havde forbløffende meget tid på hænderne, til at dedikere mig til tre eller fire ugentlige ture ud i det blå. Da jeg så startede som stagehand den 1. august, kunne jeg godt mærke, at hårdt fysisk arbejde også kunne bidrage til at holde min krop i bævegelse. Alt er i hvert fald kulmineret, i at badevægten i dag siger at jeg har:

Tabt over 15 kilo

Min første milepæl var at tabe 10 kilo. Den næste milepæl var at få en kampvægt på under 100 kilo inden nytår, og minsandten om ikke jeg gjorde det! Sidste opdatering fra den front, er at jeg i skrivende stund vejer 96,1 kilo, altså 16,5 kilo mindre end hvad der var tilfældet den 1. april, da startskuddet til min dedikation lød.

Det er svært at finde andet end positive ord for hvordan jeg har det med det. Fantastisk. Ekstatisk. Overvældet. Især med de kommentarer jeg får fra både venner og familie, især dem som ikke har set mig i en rum tid, og derfor bemærker det som noget af det første. Komplimenterne er væltet ind, og mit ego kan dårligt nok rumme al den smiger. Men jeg lapper det i mig, og det giver kun blod på tanden, til at fortsætte forløbet, og forhåbentlig nå endnu flere delmål. 2019 skal gerne være året, hvor min to-cifrede vægt starter med et otte-tal, altså at jeg kan danse limbo under barren på 90 kg. Det bør kunne lade sig gøre.

“Det er nemt nok at sige, at man ikke vil begå deres fejltagelser”

Jeg er helt bevidst om, at de første kilo er de ”nemmeste” at smide, og at det kun bliver mere udfordrende herfra. Jeg har ingen forventninger om, at der ryger yderligere 15 kilo, på de næste ni måneder, som det har været tilfældet indtil videre, ligesom jeg også ved, at der er en sideløbende kamp med at vedligeholde mit vægttab. Jeg hører alt for ofte, om mennesker som har smidt en helvedes masse kilo, blot for at falde tilbage i gamle vaner, og derved få smurt alle de efterladte fortrydelser direkte tilbage på mave, lår eller hager. Det er nemt nok at sige, at man ikke vil begå deres fejltagelser, men at føre den intention ud i livet, er naturligvis en ganske anden.

Med tanke på at jeg fortsætter mit arbejde som stagehand, og at løbeturene bliver genoptaget, så snart foråret atter stråler over det københavnske, så er jeg på alle måder optimistisk. Det er vigtigt for mig, ikke blot at jeg har nået nogle delmål, men at jeg om et år fra nu kan prale af, at jeg har vedligeholdt min livsstil, og at resultaterne både kan aflæses på badevægten, samt at jeg selv kan se de fysiske ændringer.

En eneste ting ærgrer mig, og det er at jeg ikke fik taget et reelt før-billede, så jeg har et tydeligt sammenligningsgrundlag med min ”nye” kropsbygning. Det bedste bud jeg har, må være dette billede fra Instagram. Jeg erkender at jeg stadig er en stor fyr, og der er endnu noget blæver på maveskindet, men jeg kan også selv se, at jeg ikke optager nær så meget plads i spejlet, som det tidligere har været tilfældet.

Jeg føler mig sej, og det vil jeg blive ved med.

_20181228_114332


I morgen kommer årets sidste indlæg, men jeg holder for mig selv, hvad det kommer til at omhandle.

Stay tuned.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s