Milepæl #1 for 2018

Julen er endelig overstået, og det betyder at nytåret nærmer sig. Jeg tror det falder de fleste mennesker helt naturligt ind, at se tilbage på det forgangne år, og nærmest gøre regnskabet op, for at vurdere om der har været fremskridt, tilbagegang eller stilstand, i bestræbelserne på at realisere sig selv.

Jeg kan med rette sige, at 2018 ikke udformede sig som jeg havde forestillet mig, men det gør et nyt år vel egentlig sjældent. Der har været gigantiske opture, nogle modbydelige nedture og ikke mindst begivenheder, som man ved vil markere sig i bevidstheden resten af livet – og dem skal du da have mulighed for at læse om.

Jeg har derfor lavet en lille samling, over nogle af de hændelser der har fundet sted i 2018, som har gjort indtryk, lært mig noget eller har markeret at noget aldrig bliver det samme. Har du læst med på bloggen i et stykke tid, så kan du muligvis allerede gætte et par stykker, men der er nok en overraskelse eller to blandt de udvalgte. Der vil komme et nyt indlæg hver dag resten af året, så dette bliver også et forsøg på at lave en slags føljeton.

Første milepæl omhandler min vej til at kickstarte min karriere i eventbranchen.


Gennemført en uddannelse:

Jeg er en såkaldt late bloomer, når det kommer til uddannelse. I mine teenageår forsøgte jeg mig både med gymnasie- og HG-vejen, men uden nogle af delene egentlig fangede mig. Jeg skulle væk fra skolebænken, og ud og have nogle mere praktiskorienterede hår på brystet. Det resulterede i at jeg påtog mig en masse ufaglært butiksarbejde, hvor jeg da også formåede at stige i graderne relativt hurtigt, og blandt andet endte som butiks- og souschef i nogle af forretningerne. Jeg var god til det jeg lavede, og jeg blev både anerkendt og belønnet for det.

“det var en retning jeg godt kunne spejle mig i.”

Jeg nåede dog et punkt tilbage i 2012, hvor jeg kunne mærke at der skulle nye boller på suppen. Jeg blev bekendt med ”eventkoordinator” var en relativt nystartet uddannelsesvej, og jo mere jeg læste om den, jo mere kunne jeg mærke at det var en retning jeg godt kunne spejle mig i. Det krævede dog at jeg gennemførte en ungdomsuddannelse, efterfulgt af et elevforløb hos en virksomhed. Det blev derfor til to år på VUC i Roskilde, hvor jeg gennemførte en HF, sammen med en flok mennesker, som var betragteligt yngre end mig selv. Jeg var 27 år gammel da jeg startede uddannelsen, og de fleste andre da blot ved at tage de første skridt ud af teenagelivet. Tag dog ikke fejl; det var nogle skønne mennesker, og jeg har også kontakt til nogle af dem i dag.

Efter det forløb fik jeg en elevplads hos eventvirksomheden Mystery Makers i København. De laver Escape Rooms og skattejagte, og det var et ufatteligt spændende forløb, hvor jeg mødte en vidunderlig blanding af passionerede spilnørder, kreative designere, dygtige antropologer og alvidende historikere. Jeg fik mulighed for at bidrage til udviklingen af flere af produkterne, så hvis du en dag skal på en Mystery Hunt i f.eks. Kongens Have eller på Christiansborg Slot, så kan du føle dig ret sikker på, at jeg har haft en finger med i spillet, i de opgaver du bestræber dig på at løse med dit hold.

Per 1. april i år kunne jeg da kalde mig færdiguddannet eventkoordinator, og det var en kæmpe sejr for mig. Her havde jeg gået det meste af mit voksenliv, uden en reel ide om hvilken vej jeg skulle gå, men da jeg endelig fandt vejen, dedikerede jeg mig til den, og så til at føre den hele vejen til ende. Jeg var pavestolt da jeg stod med mit bevis i hånden, og endelig kunne se resultatet af de mange års fokus og vilje, til at få gennemført det forløb, som jeg nok burde have kastet mig over adskillige år forinden.

“jeg er blevet eftertragtet hos kunderne.”

Jeg er ikke ansat nogen steder som eventkoordinator i dag, men jeg trives som stagehand, og føler at jeg har fået en fod indenfor i branchen. Jeg har mødt en masse spændende mennesker, og jeg har også fået et klart indtryk af, at jeg er blevet eftertragtet hos kunderne. Flere af dem har i hvert fald givet udtryk for, at de håber det er mig der dukker op, når de booker et uspecificeret antal hænder, til at få deres næste koncert/messe/teater-produktion op og stå.

Min karriere kører virkelig godt på skinner, og jeg føler at jeg kun har taget det første spadestik, til hvad der forhåbentlig bliver en lang og givende plads i eventbranchen.

_20181225_110558

Næste indlæg kan du læse i morgen, og det kommer til at omhandle mine musikalske udfoldelser med gutterne i Dead End Junction.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s