Har du læst min datingprofil?

Det er få ting lige så intimiderende, som at formulere teksten på sin egen datingprofil. Det går jo ud på at finde den hårfine balance, hvor man fremhæver sine bedste sider, uden at fremstå som en selvfed og arrogant stodder, og måske nævne et par menneskelige skavanker, som det modsatte køn forhåbentlig vurderer, er til at leve med. Om jeg har gjort det rigtigt, aner jeg simpelthen ikke, men jeg er personligt godt tilfreds med den tekst, som de læselystige onlinedatere kan skimte, når mit fjæs dukker op i deres kødkatalog.

Den ser således ud:

_20181127_170031

Jeg synes selv at åbningsreplikken er ret fed, men jeg synes selvfølgelig også, at alt hvad jeg skriver er fedt, så jeg er nok ikke den bedste til at vurdere, om sådan et statement har den ønskede effekt. Jeg kan dog godt lide at jeg både har nævnt ambitioner, laster og kvaliteter, samt nogle helt ordinære facts. Alt i alt er jeg godt tilfreds, og jeg synes jeg fremstår som en fyr, der tager sit datingliv alvorligt (hvilket jeg naturligvis også gør). Jeg tror i hvert fald at det er en fair præsentation, så der ikke dukker for mange overraskelser op, hvis jeg eventuelt skal mødes med en potentiel bejler.

Sådan gik det dog ikke, med den seneste forbindelse jeg fik på Tinder.

“Hun kunne prale af at have grønne fingre”

For omkring en uges tid siden, matchede jeg med en køn, blond kvinde, og at dømme udelukkende fra billederne, sad jeg med en out of my league-fornemmelse i maven; hun så virkelig godt ud. Hendes profiltekst bar præg af, at hun havde en overordnet interesse for natur og miljø, og det kunne hun da også bekræfte, da vi begyndte at skrive sammen, eftersom hun fortalte at det er en del af sit dagjob. Hun kunne prale af at have grønne fingre, drømte om at have sin egen have og så har hun endda sin egen webportal, hvor hun deler tips og tricks til at skåne miljøet på små subtile måder.

Vi snakkede virkelig meget over Tinder-chatten, og jeg har en fornemmelse af, at vi begge var interesserede i at mødes, med henblik på at finde ud af, om den umiddelbare tekstbaserede forbindelse vi havde skabt, også havde sin gyldighed over en kyndig cocktail.

Uanset hvad vi hver især havde af intentioner i løbet af den forgange uges tid, så faldt det hele dog til jorden, da jeg stillede et spørgsmål, som skulle vise sig at være yderst relevant. Det var et spørgsmål jeg var nødt til at stille, fordi min erfaring har lært mig, at der kan eksistere en decideret dealbreaker, når det kommer til et punkt: cigaretter.

“Rygning er et valg jeg har truffet”

Som du forhåbentlig bemærkede i min profiltekst, så har jeg skrevet at jeg ryger. Det har jeg skrevet, netop for at imødekomme de kvinder, som på forhånd ved, at de ikke har interesse i at kysse et par læber, der (i deres optik) hørmer langt væk af nikotin og værtshus. Det har jeg fuldkommen respekt for. Rygning er et valg jeg har truffet, og i skrivende stund er det ikke noget, jeg har intentioner om at lægge på hylden. Jeg har en formodning om at jeg stopper en dag, men jeg vil ikke bede nogen om at holde vejret, mens de venter på at det mirakel skal indtræde. Det skal være på mine egne præmisser, når jeg har lyst til det. Basta!

Tilbage til forløbet med mit Tinder-match.

Hun havde skrevet i sin egen profil, at hun altså ikke var ryger, og derfor spurgte jeg ind til, hvordan hun havde det med at det var noget jeg begav mig i. Jeg skrev endda, at ”jeg gik ud fra” at hun havde læst min tekst, og derfor forventede jeg et svar, der blot indikerede at det ikke gjorde hende så meget.

Oh boy, was I wrong …

“hun havde derfor ingen anelse om, hvilken person hun egentlig sad og snakkede med”

Der fulgte da en længere forklaring, som jeg både var ærgerlig over, men omvendt heller ikke kunne lade være med at grine af. Da hun og jeg matchede på Tinder, var det fordi hendes svigerinde havde overtaget styringen på app’en, og åbenbart på hendes vegne besluttet, hvem der helt bestemt var værd at snakke med. Jeg var derfor blevet swipet til højre, men altså ikke af profilens egentlige ejer. I forlængelse af dette, havde min samtalepartner ikke selv fået læst profilteksten, og hun havde derfor ingen anelse om, hvilken person hun egentlig sad og snakkede med. Hun anede hverken at jeg røg (hvilket hun ikke gør), at jeg gerne vil på skiferier (hvilket hun i bedste fald var lunken omkring), eller nogle af de andre essentielle bidder af information, som kan være nyttig viden omkring min person.

Hun lagde ikke skeer imellem, da hun med denne oplysning meldte ud, at rygning helt bestemt var en dealbreaker. Som jeg nævnte længere oppe, så har jeg fuld respekt for den holdning. Det der ærgrede mig, var at mine bestræbelser på at advare om min uskik, blev fuldstændig overset grundet en såkaldt ”Tinder Take-over”.

Jeg er selv et af de mennesker, som rent faktisk læser andres profiltekster, netop for at se, om de har nævnt et eller andet, som jeg betegner som en dealbreaker; jeg har allerede nævnt et par stykker i et tidligere indlæg, og jeg kan love jer for at der findes endnu flere.

Jeg tror pointen med dagens indlæg er, at jeg gerne vil opfordre Tinder-brugere til at læse profilteksterne, på de mennesker de har intentioner om at starte en samtale med. Det kan udrydde de værste misforståelser, og også spare noget tid i forhold til en forventningsafstemning. Skulle du vove pelsen, ved at lade en anden person tage styringen på dit datingliv, så sørg også lige for at få nævnt, hvis der er kriterier som den nye kaptajn skal tage højde for. Det lyder koldt og kynisk, at selvom jeg har haft nogle yderst behagelige og fornøjelige samtaler med seneste match på Tinder, så føles det i sidste ende som ”spild af tid”. Det føles ikke rart at erkende, for hun havde virkelig mange kvaliteter jeg sagtens kunne spejle mig i, men det gør blot at mavepusteren svier lidt ekstra, når det meldes ud at der næppe er fremtidsudsigter – især når årsagen allerede var noteret i min varedeklaration.

Jagten på en lille ske (som er lavere end 185 cm) fortsætter ufortrødent.

_20181127_191853

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s