10 kilo senere

Dem af jer der har prøvet at smide nogle kilo, kender garanteret til følgende scenarie:

Man stiller sig op på badevægten, og på magisk vis har man nået et delmål. Man kan dårligt rumme sin egen begejstring, og spreder derfor den vidunderlige nyhed til nær og fjern.

Dagen efter stiller man sig op på badevægten igen, for at sole sig i sin egen selvfedme (?), men indser, at man atter befinder sig på den ærgerlige side af de intenderede cifre.

Den fejl begik jeg IKKE!

I lidt over en uge har jeg stabilt vejet 10 kilo mindre, end hvad der var tilfældet den 1. april i år. Vægten har svunget mellem de sædvanlige 600-900 gram, alt efter hvornår på dagen jeg har vejet mig og hvornår jeg sidst har spist, men hver dag i den forgange uges tid, har badevægten simpelthen ikke ønsket at passere 102,6 kg. Med en startvægt på 112,6 kg pr. 1. april, så er simpel matematik altså min særligt gode ven i disse dage.

I morges vejede jeg 101,2 kg. Jeg har derfor en umiddelbar forestilling om, at jeg inden nytår kan melde mig ud af 0,1 ton-klubben. Jeg har tabt mellem 1,5 og 2,0 kg hver måned, og med både november og december som eneste forhindringer i 2018, så tænker jeg at det burde være en smal sag.

“præcis to måneder var gået, siden jeg sidst havde løbet.”

I søndags var jeg ude og løbe, hvilket jeg ikke har gjort siden slutningen af august. Mit smarte løbeur kunne endda fortælle, at præcis to måneder var gået, siden jeg sidst havde løbet. Jeg kunne da helt klart også mærke det på vejrtrækningen, og det sidestik der maste sig på ved halvvejsmærket, var heller ikke til at diskutere med. Jeg kom dog ud, men jeg har en forestilling om, at jeg næppe vil frekventere min fire kilometer lange rute i Fælledparken mere for i år. Vejret er simpelthen blevet for ustadigt, koldt og utilgiveligt, til at jeg synes det er sjovt. Jeg skal ikke udelukke, at hvis solen er fremme og temperaturen lister sig op i nærheden af 18 grader, så kan jeg måske lokkes ud, men mon ikke den tid er overstået for i år.

Jeg får desuden al den træning jeg har brug for via mit arbejde som stagehand. Jeg sveder stadig ved samtlige jobs jeg er på, jeg foretager mig en helvedes masse tunge løft, skub og træk, og jeg er på benene stort set hele dagen. Jeg holder også stadig øje med både hvad jeg spiser og hvor store mængder jeg indtager. Jeg er stadig ikke blevet fanatisk; jeg er ikke bange for at tage en doven pizza fra den lokale, ligesom jeg også drikker bajere med bandet, når vi ses en gang om ugen. Cigaretterne har jeg heller ikke umiddelbare intentioner om at smide fra mig … endnu.

“min hage kan endnu bedst beskrives i flertal”

Jeg er endelig nået det punkt, hvor jeg selv kan se de fysiske fremskridt på min krop. Mine biceps er blevet en kende tydeligere når jeg spænder musklerne i armene. Mit buksebælte skal bruge et hul eller to mere, for at holde mine benklæder på plads. Mine man boobs er ikke helt så ”boobsy” (?) som de tidligere har været, men er så småt ved at ”rette ind”, så de passer til resten af min figur. Mine lår er dog stadig gigantiske, min hage kan endnu bedst beskrives i flertal og maveskindet blævrer også en del, hvis jeg ælter det en smule med en fri hånd. Det er dog virkelig opløftende selv at kunne bevidne fremskridtene, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det er et spørgsmål om tid, før nogle af de sidste ”hængepartier” også kan lege med.

Når min vægt endelig bliver to-cifret, bør jeg vel fejre det på en eller anden måde, men jeg har ingen anelse om hvordan. Det virker forkert at fejre med et snasket yndlingsmåltid, efterfulgt af usmagelige mængder bajere og chips, men der er sgu heller ikke meget fanfare ved at gnaske i en nyskrællet gulerod. Jeg skal derfor bruge en sund, moden og forsvarlig måde at fejre min udmeldelse fra 0,1 ton-klubben.

Har du nogle ideer?

_20181023_215943

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s