Her blev så stille …

Jeg ved godt, at hele landet var lidt på den anden ende i sidste uge, da Kim Larsen gik bort. Selvom jeg aldrig har været synderligt begejstret for den gamle hankat, så kan jeg sagtens anerkende hans betydning for både dansk musik og kulturforståelse. Dagens indlæg skal dog overhovedet ikke handle om Kim Larsen. Både fordi jeg ikke har det store forhold til ham, men i særdeleshed fordi jeg har haft andre ting at tænke på.

I sidste uge skete nemlig det frygtelige, at chefredaktøren fra Daily Rush gik bort, og det var et enormt slag i maven på mig. Ikke kun fordi han gav mig chancen for at bidrage redaktionelt på et site der emmer af alt hvad min gaming-hobby indeholder, men bestemt også fordi han har givet mig ustyrligt meget, i forhold til den måde jeg skriver på. Det er ca. seks år siden jeg begyndte at skrive for Daily Rush, og Jan syntes allerede dengang, at jeg havde en fængende og spændende måde at formulere mig på. Jeg skulle i hvert fald hurtigst muligt sættes ind i tingene, så min formuleringsevne kunne blive lagt til skue for sidens brugerbase.

“han ønskede altid, at jeg skulle gøre mit absolut bedste”

Grunden til at jeg nævner Jan her på bloggen, er fordi han har haft stor indflydelse på den måde jeg skriver på. Havde han ikke taget mig under sin vinge dengang, er det slet ikke sikkert jeg havde haft nosser, til at starte dette semi-seriøse blogprojekt. Han var overbevist om, at jeg med mine skæve formuleringer og passion for et levende sprog, kunne få læsere til at hylde negleklippere som værende gangbar valuta. Jeg overdriver muligvis en smule, men han ønskede altid, at jeg skulle gøre mit absolut bedste, uanset hvilket emne jeg påtog mig at skrive om, og det prøver jeg netop også med bloggen.

Han prikkede til min stolthed, hvis han mente mit sprog var rodet, min vinkel ikke var skarp eller hvis jeg havde valgt et billede til en artikel, som han ikke mente var godt nok. Jeg nåede aldrig at nævne bloggens eksistens for ham, og det var ret meget med vilje, fordi jeg ikke ville have han blandede sig, i min måde at benytte hans lærdom, til det jeg selv forsøger at bygge op. Han brød sig da heller aldrig om, når jeg blandede mig i hans måde at gøre tingene på, så den del har jeg nok også taget med mig.

Min pointe er, at hvis du læser min blog, så læser du også Jans blog. Jeg skriver om nogle helt andre ting, end hvad han nogensinde kunne finde på, men hans bidrag til min skrivemetode, går igen meget ofte – og jeg er især bevidst om det nu, hvor han ikke længere er til.

“jeg misunder dem der tror på et liv efter døden”

Jeg nåede aldrig at takke ham for det, og det er i sådanne situationer, jeg misunder dem der tror på et liv efter døden, altså muligheden for at se mennesker igen i et efterliv, hvor man kan sidde i hver sin lænestol i himlen, og fortælle røverhistorier over et glas portvin. Den betragtning deler jeg altså ikke. I mit verdensbillede er Jan væk, og jeg sidder tilbage med den sørgelige kliché, der beder folk ytre deres teknemmelighed over for andre mennesker, mens muligheden stadig er der.

Kliché eller ej, så husk at få takket de mennesker der er tættest på dig, og fortæl dem hvad du værdsætter ved dem, hvordan de har bidraget til at forme dig og ikke mindst hvad de betyder for dig.


Jeg har sammen med resten af redaktionen forsøgt at finde hoved og hale i det hele, da Jan var en enmandshær, der styrede sin hjemmeside med hård hånd og med kortene tæt til kroppen. Det er derfor noget af en udfordring for os, at navigere rundt i hans organiserede kaos, og finde ud af hvordan Daily Rush kan køre videre – så vidt muligt i hans ånd.

Brugerbasen ønsker at sitet skal bestå, og det ønsker os i kulissen bestemt også.

_20181004_151944

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s