Der er krummer i mit datingliv

I forgårs benyttede jeg Instagram, til at fortælle at jeg har skiftet bopæl til det nordsjællandske. Hvis du er kørt i bil mellem Farum og Allerød, og pludselig har mærket et bump i bilen, så har du netop været igennem Lynge, hvor jeg altså i disse dage passer hus, bil og kat, mens de gamle er på en velfortjent ferie på Mallorca. De spurgte om jeg havde lyst, og det kunne jeg ikke sige nej til. Katten har tidligere tilhørt mig selv og min ekskone, så er jeg altid glad for at se hende igen (jeg mener katten, men jeg håber da også min ekskone har det godt), og der er desuden et køleskab fyldt med specialøl, heriblandt en lækkerbisken der hedder Otto, med en vidunderlig smag af chili og lakrids.

_20180919_192832.JPG

Det er ikke første gang jeg har leget vagtfirma for villaen, og det bliver næppe heller den sidste. Jeg benytter altid denne mulighed for at finde ro, passe mig selv og gøre præcis hvad jeg har lyst til. Det er ikke fordi jeg har egentlige begrænsninger hos mig selv, men jeg mistænker min roommate for at have indvendinger, hvis jeg valsede nøgen gennem stuen på daglig basis … altså oftere end jeg ellers gør.

I mit sidste indlæg skrev jeg, at mit datingliv var sat på pause. Det er stadig sandt, men når både Tinder og happn finder datingsøgende personer ud fra et geografisk perspektiv, så var det alligevel svært at lade de to applikationer få pusten, når jeg nu befandt mig i nyt og uprøvet territorie. Allerede dagen efter jeg ankom til gæstesengen, var der da også et såkaldt crush på happn-appen, som jeg ret hurtigt faldt i snak med.

“en besynderlig fællesnævner i form af forliste ægteskaber”

Vi snakkede både bredt og snævert om musik, drømme, fortiden og eget tilhørsforhold til lokalsamfundet. Jeg flyttede hertil i en alder af 17 år, da mine forældre besluttede at rækkehuset i Søborg ikke helt længere kunne tilbyde dem det de ønskede, mens hun havde boet i Lynge siden hun var fire år gammel. Vi fandt en besynderlig fællesnævner i form af forliste ægteskaber, hvor hendes brud med eksmanden dog blot var tre måneder gammelt. Det er alligevel en halv dekade siden mit ægteskab måtte lade livet, men ikke desto mindre var det noget vi kunne snakke om.

Hun virkede oprigtig, havde nogle sunde værdier, præsenterede sig flot på billederne og var på alle måder en fornøjelse at snakke med.

Lige indtil hun forsvandt.

Datingapplikationer har den funktion, at man når som helst kan bryde kontakten, med den person man har matchet eller crushet med. Det indebærer at ens profil ikke kan findes af modparten, ligesom den chat man har haft kørende, forsvinder for tid og evighed til de evige jagtmarker i cyberspace. Det var netop dette der skete, da jeg forleden havde tænkt mig at kontakte hende, og så at hun var forsvundet fra listen af personer jeg kunne skrive til.

“Det er en mentalitet jeg på ingen måde forstår.”

Det er ikke første gang det er sket for mig, og jeg tvivler stærkt på at det bliver den sidste. Det er en mentalitet jeg på ingen måde forstår. Jeg har selv været i snak med nogle søde kvinder over disse apps, men hvis jeg ikke helt har følt lysten til at møde dem i virkeligheden, så har jeg skrevet det til dem, og ønsket dem held og lykke med at finde netop det de søger. At lukke ned for al dialog på den måde, er en manøvre jeg personligt synes kendetegner kujoner, krystere og svenskere; en svensk tjej gjorde det engang ved mig, PÅ DAGEN vi havde aftalt at mødes, og nu bøder resten af Sverige for det – tough shit!

Jeg har forstået på min omgangskreds, at det åbenbart ikke er en helt unormal praksis. Årsagerne kan være mange:

  • en hurtig søgen efter anerkendelse, som man på forhånd ved man ikke vil benytte sig af
  • usikkerhed om hvor vidt man kan være lige så interessant i virkeligheden
  • decideret trolling

Jeg aner ikke hvad hendes argument har været, men det er åbenbart så udbredt et fænomen, at det har fået sin egen betegnelse. Jeg har hørt ghosting omtalt, og troede at det var dette der var på tale, men en hurtig søgning på Google, førte mig til en kort artikel hos Euroman, som kunne sætte et begreb på det jeg netop er blevet udsat for:

Breadcrumbing

Jeg har muligvis forstået betydningen af udtrykket. Det må være en metafor for at lægge brødkrummer ud, som sultne ænder følger slavisk, uden tanke om at det er en luksus der på et tidspunkt forsvinder.

Jeg er IKKE fan af den ”taktik”.

“Jeg siger ikke at man absolut skal åbne hele sit hjerte”

Uanset hvad man søger på de forskellige datingapps, så mener jeg, i aller rammeste alvor, at man skylder den person man har snakket med, en forklaring på hvorfor man har vurderet dialogen for værende ikke-bæredygtig for fremtidig interaktion. Jeg siger ikke at man absolut skal åbne hele sit hjerte, med uddybende fortællinger om social angst, dårlig timing eller afdøde ekskærester … Den slags kan jeg godt respektere. Jeg er heller ikke ærgerlig over at chatten med lige præcis hende er røget i lokummet, men nok nærmere bitter over at det er så udbredt et fænomen, at det har fået en urbant ord, som på et eller andet tidspunkt potentielt kan blive anerkendt som værende noget denne verden indeholder, med billedbeskrivelser og uddybende definition i samtlige danske online-ordbøger.

Jeg skal nok sove trygt i nat alligevel. Jeg tager den egoistiske high road, og bilder mig selv ind at det må være ”hendes tab”. Særligt med tanke på, at jeg så sent som i morges crushede med en helt anden på happn-appen. Jeg skrev (selvfølgelig) omgående til hende, men her ni timer senere, har hun stadig ikke ytret en eneste sætning til mig …

Findes der artikler om den slags?


Det er faktisk alt for sjældent jeg siger dette, men jeg bliver så glad, hvis I deler mine indlæg på de sociale medier I nu engang frekventerer. Om det er Facebook, Twitter, Instagram eller en kryptisk portal som blot findes på det sorte marked i, øh … whatever, fucking Østrig, så luner det mit allerste farligste sted, i en sådan grad at hjemmelavede flæskesvær dårligt nok kan argumentere for sit eksistensgrundlag.

Jeg er vildt glad for jer der læser med, og i særdeleshed også jer der kommenterer på både Facebook og Instagram. Bliv endelig ved med det.

_20180919_192824

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s