På date med billardessen

Lad mig lige starte med at undskylde for det håbløst uopfindsomme navn. Min date i går har en jobtitel og -beskrivelse, som bare ikke gør sig godt i en overskrift. Navnet er derfor ikke en indikator for hvad hun bruger det meste af sin tid på, men derimod en erkendelse af hvor vores date fandt sted. Det var desuden hende der foreslog den lokale bodega, som ligger sølle fem minutters gågang fra min hoveddør.

“hvor stamgæsternes beherskelse af det danske sprog bærer præg af snøvlet udtale”

Jeg havde aldrig været derinde før. Det er et af den slags steder, hvor man gerne må ryge indendørs, ikke skal betale for et spil billard og de kolde øl udelukkende eksisterer på flaske. Det er ved at være en rum tid, siden jeg sidst har befundet mig på så traditionel en bæverding, hvor stamgæsternes beherskelse af det danske sprog bærer præg af snøvlet udtale og opgivende suk benyttes som punktum, for betragtninger om hvor nemt de unge har det nu til dags. Jeg kan godt anerkende den romantiske forestilling om en fuldtidsbodegagænger, der mødes med den hårde kerne på den lokale taverne efter familien er lagt i seng, for at få tyndet ud i blodet der glider igennem alkoholsystemet.

Det var med ret kort varsel billardessen og jeg fandt på at mødes. Jeg var usikker på hvordan mit arbejdsskema skulle se ud den kommende weekend, så jeg foreslog onsdag som en mulighed for at slå hovederne sammen. Hun var på, og kvitterede altså med forslaget om, at vi kunne folde os ud i slyngelstuen beskrevet herover.

Hun troppede op i et outfit, der glimrende matchede de vejrforhold landet har kæmpet med den sidste måneds tid: et par lårkorte shorts, en løs top og håret sat op i en knold; afslappet, ubesværet og helt nede på jorden. Der var ingen fine fornemmelser over hende, og det var virkelig fedt. Jeg tror endda jeg var en kende overdressed, med den blå polo jeg havde kastet over hovedet, få minutter før jeg gik ud af døren. Jeg tror ikke en af mine løstsiddene t-shirts med gaming-logo på brystkassen, havde fået hende til at rynke det mindste på næsen.

Lektie lært!

Jeg dukkede op få minutter før hende, og havde bestilt mig en Tuborg Classic – på flaske naturligvis. Jeg havde egentlig tænkt at jeg skulle bestille noget til hende i samme omgang, da jeg vidste hun var lige på trapperne. Det var dog godt jeg ikke gjorde det, for hun havde åbenbart en ambition om at holde sit “tempel” alkoholfrit. Jeg insisterede dog på at give den første omgang, så hun tog til takke med en danskvand med citrus. Hun tilbød at give den næste omgang, så jeg besluttede mig for at være solidarisk, og valgte en Coca-Cola i stedet for en alkoholdig genstand.

“jeg skulle sætte barren for hendes fremtidige oplevelser i datingland.”

Hun var åbenbart relativt ny i hele dette dating-univers. Det var blot få måneder siden hun var hoppet på både Tinder og Happn-appen (som vi fandt hinanden på). Hun fortalte at jeg faktisk var den første hun har været på date med, siden hun begyndte at abonnere på de to kødkataloger. Med lidt metaforisk snilde, kan man vel godt sige at jeg tog hendes mødom denne aften. Det lagde til gengæld også et pres på mine skuldre, da jeg skulle sætte barren for hendes fremtidige oplevelser i datingland. Hun tilkendegav dog, at det indtil videre gik ret godt.

Hun bor i et lille kollektiv med fire andre personer; en boligsituation som jeg også har prøvet kræfter med tilbage i 2013 og starten af 2014, dog med ca. 12 beboere i alt. Jeg kunne derfor relatere til præmisserne om at have oprydnings- og rengøringstjans, fælles madbudget og hvad det ellers indebærer at bo tæt med en forsamling af alsidige personligheder. Jeg husker det selv som en hyggelig tid, men en stram økonomi på SU, samt et relativt nyt kæresteforhold dengang, gjorde at jeg flyttede til Amager i stedet.

Hun spurgte også ind til min gaminghobby, og hun tog fusen på mig da hun namedroppede både Rollercoaster Tycoon, DOOM og Commander Keen, som nogle af de spil hun husker bedst, og desuden har brugt en del tid på. Tekken 3 husker hun desuden fra sine helt spæde preteen-år, og vi fik en fælles forestilling om, at der nok godt kunne vanke en PlayStation-turnering ved et fremtidigt møde. Så kan jeg forhåbentlig præstere bedre, end hvad jeg formåede resten af aftenen.

“Vi justerede derfor løbende på nogle af reglerne”

Klokken nærmede sig 23:00, og vi besluttede os for at tage et slag billard. Vi var begge usikre på regelsættet, så en hurtig Google-søgning fik os på et nogenlunde retmæssigt spor. I starten af spillet havde ingen af os dog bragt vores stærkeste evner med, da vi blev ved med at lave fejl, på en sådan vis at vi gav hinanden point. Vi justerede derfor løbende på nogle af reglerne, så det rent faktisk var muligt for os, selv at være herrer over hvordan vi skulle få point på vores egen side af regnskabet. Det hjalp… men ikke meget.

Første runde blev spillet til ende, og jeg led et skamfuldt nederlag – en revanche var uundgåelig. Lige lidt nyttede det dog, da jeg også måtte bide i støvet ved anden omgang, efter et fejlstød som sikrede hende de point hun skulle bruge, for at hive endnu en sejr i land. Jeg er ikke bleg for at erkende, når jeg har mødt min overmand, og der var ingen tvivl om, at hun kunne gå fra bordet, med viden om at hun var dagens bedste deltager. Vi sagde gensidigt tak for spillet, hvorefter hun også meldte ud, at det var på tide at trække stikket for i dag; klokken havde da også nærmet sig 00:30.

Vi gik op mod Østerbrogade, hvor vi gensidigt gav udtryk for, at vi gerne ville se hinanden igen. Jeg ved ikke helt om der var den der funklende kemi, og lidt af skylden kan måske gives til vores fokus på billardspillet, frem for hinandens egentlige selskab og værdier. Jeg er dog tilpas nysgerrig efter at prøve nogle andre rammer af, og se om der kunne være noget som måske ikke helt kom til sin ret på bodegaen.

Lige nu tyder det på at vi skal ses igen på søndag, men jeg er endnu for usikker på mit arbejdsskema, til at kunne fastlåse en fremtidig anden date. Jeg har muligvis set bodegaen for sidste gang, men forhåbentlig ikke billardessen.

_20180809_103338

One thought on “På date med billardessen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s