Arbejd, arbejd!

De sidste to dage har jeg befundet mig i Øksnehallen, hvor jeg har hjulpet til med at klargøre området til et eller andet modearrangement som hedder Revolver. Jeg aner ikke hvad Revolver egentlig går ud på, ud over at det vistnok er en slags tøjmesse. Jeg vil også befinde mig i Øksnehallen de næste tre dage, da der ligger et ret så stort arbejde i at forberede et event af den kaliber.

Hvorfor er jeg så havnet der? Jo, det er fordi jeg har fået et arbejde!

Det er slut med at sidde hjemme og lade tommelfingrene køre i tomgang. Jeg er officielt tilbage i arbejdstøjet, og har fået mig en titel som “stagehand” for et privat firma, som lejer kyndige folk ud til opbygning og nedpilning ved events. Det kan f.eks. være teaterforestillinger, koncerter, eller som i dette tilfælde, et tøjshow i Øksnehallen. Det er godt nok ikke decideret eventkoordinering, som jo er det jeg har uddannet mig til, men det er et skridt i den helt rigtige retning, for at lære eventbranchen at kende indefra.

“dette er det fysisk hårdeste arbejde jeg nogensinde har haft.”

Til trods for at jeg kun har været på arbejde i to dage, kan jeg dog godt mærke, at dette er det fysisk hårdeste arbejde jeg nogensinde har haft. Jeg har primært været butiksansat eller kontornusser i tidligere jobs, og nu byder dagligdagen pludselig på tunge løft, tætsiddende sikkerhedssko og en masse vrid i kroppen, som man sjældent bliver udsat for, når man stirrer på en computerskærm. Sveden er væltet ud af mig, når jeg er hjemvendt om aftenen, og især mine lårmuskler føler en større ømhed, end nogen af mine løbeture nogensinde har været i stand til at fremprovokere. Jeg prøver at strække ud både i løbet af dagen, samt når jeg kommer hjem fra Vesterbro, men lige lidt nytter det.

Jeg er fuldstændig mør i hele kroppen, men det er fedt. Det er et vildt sejt hold jeg arbejder sammen med lige nu, og det pudsige ved denne type ansættelse er, at når arrangementet i Øksnehallen er færdigt, så aner jeg ikke hvornår (eller om) jeg ser de mennesker igen. Nogle af dem er freelancere, mens andre er fra firmaer svarende til det jeg er ansat i. Når jeg kommer ud til et andet venue, vil det være nogle helt andre mennesker jeg får hilst på, og atter en gang vil jeg ikke ane, hvornår min vej krydser deres igen. Det er egentlig ret spændende.

Der er både de helt unge og energiske mennesker i deres tidlige tyvere, og så er der de erfarne rotter med et par dekaders erfaring i bagagen.Jeg er ikke nogen af delene. Min faglige erfaring stammer fra Grøn Koncert, som jo blot har været to uger om året i fem år, så her må jeg nok betragte mig selv som en novice. Mit gåpåmod, min livserfaring og vilje til at lære er mine absolutte styrker i dette foretagende. Der findes ingen dumme spørgsmål i den branche, og der er noget nyt at lære hver dag, hvilket jeg synes er helt vildt fedt. Alle har overskud og tålmodighed, til at vise hvordan tingene hænger sammen, og det har en nyudklækket stagehand som mig brug for.

“De ømme led er jeg ikke helt så begejstret for”

Selve erhverserfaringen synes jeg er rigtig fed at få med. Hvis jeg en dag skulle få mig et decideret eventkoordinatorjob, så synes jeg det er rart, at have viden om hvad man egentlig bruger stagehands til. Så ved jeg nemlig også, hvor meget eller lidt jeg kan forlange af dem. De ømme led er jeg ikke helt så begejstret for, men jeg formoder at jeg enten vænner mig til dem, eller at min krop bliver stærkere med tiden. Som det er lige nu, så føler jeg i hvert fald ikke behov for at løbe en tur lige foreløbig, men noget kan tyde på, at jeg skal være opmærksom på at holde mig i form i al almindelighed.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at hvis jeg havde haft en kæreste, ville hun meget hurtigt blive træt af arbejdstiderne. Der kommer til at være rigtig meget weekend-, aften- og natarbejde, hvilket for mit vedkommende ikke gør forfærdelig meget, men skulle der stables en familie på benene, så ville det så afgjort ikke være det rette tidspunkt at påbegynde sådan et projekt. Som single passer det dog helt fint. Jeg nyder en fyraftensøl med de andre, og trillede i går først fra Øksnehallen ved 20-tiden, til trods for at vi blev frigivet kl. 18.

Jeg har kæmpe optur på. Ikke kun fordi jeg rent faktisk har fået et arbejde, men i særdeleshed over at det er lige præcis sådan et arbejde jeg har fået. Det er så anderledes fra alt hvad jeg tidligere har lavet, men indtil videre har det indfriet forventningerne til den helt store guldmedalje. Jeg glæder mig ufatteligt meget til at finde ud af hvilken type arrangementer jeg bliver sendt ud til i fremtiden, men lige nu er fokus på kluns-con i Øksnehallen, som finder sted fra d. 8. til 10. august. Jeg kommer dog ikke til at være der på afviklingsdagene, hvilket jeg tror min krop sætter meget stor pris på.

Det blev et sent indlæg i dag, men jeg ville lige råbe højt fra de Københavnske tage, at jeg atter er i arbejde, og faktisk har det federe end nogensinde.

_20180804_223735

4 thoughts on “Arbejd, arbejd!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s