På date med sygeplejersken

Jeg tror snart jeg skal ryste posen på mine dating-ritualer. Jeg er begyndt at lave de samme ting med mine dates, og selvom man selvfølgelig kan argumentere, at det under alle omstændigheder er en ny oplevelse for den person jeg skal ud med, så tror jeg det vil være sundt for mig, at krydre møderne med nogle oplevelser, som måske også kan overraske mig. Jeg tror i hvert fald næppe at du, kære læser, bliver overrasket, når jeg beretter at jeg var på date i går, og at hele seancen fandt sted i Fælledparken.

Jeg havde naturligvis allerede set billeder af sygeplejersken på Tinder, og i levende live formåede hun virkelig at leve op til det positive indtryk jeg fik på dating-appen. Lækkert blond hår, et smil der kan få hvalpehjerter til at smelte og beundringsværdige hofter som virkelig kunne fremprovokere et smil på mine læber, til trods for at de var tildækket af en hvid og let sommerkjole. Hvad kan jeg sige; jeg er en sucker for brede hofter. Jeg blev i hvert fald hamrende begejstret, da hun dukkede op ved den lille kiosk på Øster Allé, hvor vi havde aftalt at mødes.

“Det skulle jo lige passe at mødet gik så godt, at … ja, tænk selv tanken færdig.”

Af alle de dates der indtil videre har fundet sted i Fælledparken, er dette klart den jeg har gjort det største show ud af. Jeg havde pakket et tæppe, en flaske vin, vinglas, en vinåbner, en six-pack Tuborg Classic (bare fordi), to flasker kildevand, grønne druer og ærter som snacks, og endda også en tube solcreme, i tilfælde at hun ikke havde tænkt så langt. Det skulle jo lige passe at mødet gik så godt, at … ja, tænk selv tanken færdig. Det var under alle omstændigheder en mellemstor oppakning jeg troppede op med, og jeg har i dag stadig svært ved at vurdere, om hun var imponeret eller en anelse skræmt over mine forberedelser.

Jeg var iført en af de t-shirts, som jeg har fået udleveret fra en Grøn Koncert-tour, og snakken faldt derfor naturligt over på dette emne. Jeg fortalte hende stolt om hvordan jeg er blevet citeret i årets Turbog, og set i bakspejlet var det faktisk et lidt dumt træk, eftersom hun spurgte hvor citatet kom fra. Har du læst med i et stykke tid, så ved du at citatet kommer fra bloggen, og jeg kunne nu ikke så godt undvige det emne.

Jeg har et umiddelbart princip om, at jeg først fortæller om bloggen som noget af det sidste på daten, hvis jeg endda ikke venter til dagen efter. Dette er for at personen jeg er ude med, ikke skal føle at jeg fokuserer mere på at tage noter og samle data til et fremtidigt indlæg, hvilket jeg på ingen måde heller gør. På samme måde ønsker jeg heller ikke, at min date skal føle at der er ting de ikke kan fortælle mig, af frygt for at de bliver udstillet på uretfærdig vis. Sygeplejersken fik dog denne info allerede efter et kvarter, fordi jeg ikke lige formåede at manøvrere elegant rundt i min egen stolthed.

Smooth

“hun lod til at synes at det var mere sjovt end egentligt intimiderende.”

Kortene kom dog på bordet, og hun fandt både selve bloggen og den dertilhørende Instagram-profil, og hun lod til at synes, at det var mere sjovt end egentligt intimiderende. Af naturlige årsager bemærkede hun også, at der var en betragtelig mængde indlæg omhandlende stævnemøder, og jeg kunne godt mærke at jeg selv fik paraderne lidt højere op, i håb om at afværge beskyldninger om at være sådan en der bare knalder hvor end vinden fører mig hen. Still, hun lod til at have tillid til mig, så hun sagde god for at jeg godt måtte lave et indlæg om hende, og det er altså det du læser nu (uh, meta!)

Vi kom ind på hvor vi hver især var i livet. Vi havde i hvert fald fuldstændig samme intentioner, når det kom til brugen af Tinder og de muligheder det byder på: møde nye mennesker, potentielt lidt sjov og ballade, og så klar på at reagere, hvis den helt rigtige kemi pludselig bobler op. Det gjorde den ikke helt i går, hvilket i og for sig også er fint.

Can’t win ‘em all …

Snakken faldt efterfølgende på nogle af mine datingeskapader, og hvordan jeg håndterer både afvisninger, tilnærmelser og lignende, og jeg fortalte hende at jeg har det bedre med at melde ud ved datens afslutning, hvis interessen ikke er der fra min side, frem for at vente til dagen efter med at sende en bortforklarende sms, hvor man takker for en hyggelig stund, “men ikke lige tror at den helt var der” eller noget i den stil. Det synes jeg egentlig er lidt kujonagtigt, i hvert fald for mit eget vedkommende. Jeg kan godt forstå det kan være intimiderende og skræmmende at melde sådan noget ud, da man risikerer at såre følelserne hos en person, som måske er mere begejstret for datens fremgang end man selv er.

Hun tog dog mine ord til sig, og benyttede muligheden til at tage tilløb i form af en dyb indånding, og fortælle mig at der nok ikke var nogle romantiske forestillinger i hendes hoved omkring mig. Det kunne jeg godt håndtere.

“Hun tøvede med at svare, og virkede egentlig ret usikker omkring hele situationen.”

Hun sad næsten med åndenød efter den udmelding, mens jeg sad og smilede og spurgte om ikke det føltes meget bedre at få det ud. Hun tøvede med at svare, og virkede egentlig ret usikker omkring hele situationen. Efter ganske få minutter fortalte jeg hende så, at hun virkede meget mere afslappet, nu hvor den udmelding var på plads. Hun virkede skeptisk, men senere på aftenen gav hun dog udtryk for, at hun faktisk havde lært noget af mig, og i særdeleshed noget om ikke at forcere ting som man egentlig ikke synes skal ske.

Hun var nu helt afslappet omkring resten af mødet, men hun begik så den kæmpe fejl at spørge mig, hvordan jeg egentlig havde haft det, mens vi sad der på tæppet og sugede dagens sidste solstråler til os – altså hvad mine intentioner var. Du kan sikkert forestille dig det akavede grin der kom fra hende, da jeg fortalte at hvis hun ikke netop havde meldt sine tanker ud, havde jeg nok forsøgt at søge en anledning til at give hende et kys.

Sådan skulle det altså ikke gå denne gang – og det er helt fint!


Da solen var ude af syne, besluttede vi os for at trække stikket. Hun skulle møde tidligt på arbejde dagen efter, og det synes jeg ikke helt jeg kunne stille mig på tværs af. Til trods for fraværende intime fornemmelser, havde hun dog meget lyst til at mødes igen, dog under mindre formelle rammer til nogle kolde øl, og gerne på en dag hvor hun ikke skal tidligt op dagen efter. Hun nåede undervejs at give udtryk for, at jeg “virkede som et godt menneske”, og at jeg var en person som hun kunne være sig selv overfor, og det kunne hun trods alt se en værdi i.

Jeg har netop her til formiddag sendt hende mit telefonnummer, og jeg ser meget frem til at se hende igen – ikke kun fordi hun er bragende godt selskab, men også fordi hun nævnte at hun havde nogle virkelig søde veninder, som måske kunne være noget for mig.

Såeh… fortsættelse følger …?

_20180707_111137

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s