Rockstjerne-drømmen lever

Ved Vesterbro Torv, på modsatte side af Gasværksvej, ligger en hyggelig beværtning, hvor den hårde metal fra højttalersystemet, i samhørighed med det danske sommervejr, kæmper en insisterende kamp for at hæve temeperaturen til et næsten ulideligt niveau. Det lykkedes på glimrende vis i fredags, hvor Zeppelin Bar lagde lokaler til den koncert, som jeg ved adskillige lejligheder har forsøgt at promovere her på bloggen.

“gulvet var lavet af lava”

Allerede ved bandets ankomst på matriklen kl. 18:15, var der ingen tvivl om, at der var en hed aften i kikkerten. Lokalet var stinkende varmt, og opsætningen af instrumenter, forstærkere og mikrofoner, bidrog ingenlunde til at udradere sikkerheden om at gulvet var lavet af lava. Svedpletterne havde gjort deres entré i armhulerne på bandmedlemmernes t-shirts, og de lange baner af saltholdig væske gled ned fra panderne og blokerede vores udsyn.

Men det var lige meget, for denne aften var der rock ‘n’ roll på menuen!

Vi i Dead End Junction havde glædet os hele dagen, til at lade de første toner vælte ud af PA-anlægget, og da jeg selv fik anslået det første C fra min bas, blev forventningens glæde afløst af ren eufori. Temperaturen steg yderligere, til trods for at solen var på vej ned, og vi kunne sagtens fornemme at de 20-25 fremmødte tilskuere, havde prioriteret at investere i en køleskabskold kildevand som supplement til deres fadøl.

En fornuftig beslutning!

Cirka halvvejs gennem koncerten havde jeg opgivet alt om at “se godt ud” på scenen. Sveden havde manifesteret sig i samtlige (læs: SAMTLIGE) kropsåbninger, og mit hår i særdeleshed var fedtet til ugenkendelighed. I håb om at kunne ane blot skyggen af en temperaturændring, skubbede jeg derfor de to guitarister til siden, og bevægede mig ned på gulvet foran scenen. Det var først bagefter jeg indså, at det fra et showmanship-perspektiv, faktisk var en rigtig god beslutning; det var nemlig mig der skulle starte det næste nummer: “Up In Flames” (du må selv finde på en joke om at sangens titel passede til omstændighederne).

“… hele vejen ned til det der partikulære sted lige over røvhullet”

Vores rytmeguitarist kom også ned på gulvet ved siden af mig, og med enighed om at angribe et call & response-moment, fik vi spillet “mod” hinanden, og givet publikum et par Instagram-venlige øjeblikke. Det var sindssygt fedt og 100% improviseret! Dertil hjalp det også, at nogle fra publikum havde fundet nogle solide stykker pap, som de viftede i vores retning, i håb om at størkne de vandfald af svedperler, der gled fra nakken og hele vejen ned til det der partikulære sted lige over røvhullet, hvor en rindende dråbe kilder på den der helt særlige sommermåde. Jo, du ved hvad jeg snakker om, så lad være med at lade som om du ikke gør!

Den sidste streng blev slået an cirka kl. 21:45, og lokalet var stadig kogende varmt. Publikum råbte begejstret efter et ekstranummer, men vi besluttede istedet at velsigne de fremmødte med vores selskab ude på Vesterbrogade. Jeg trængte i hvert fald også til, at lade den københavnske byluft blive suget ned i lungerne gennem filteret fra en Blå King’s. Vi kunne her boltre os i lykønskninger, svedige kram og ikke mindst en tiltrængt nedkøling, nu hvor solen endelig var gået i hi for dagen, et sted bag facaden til Det Ny Teater.

Vi skal nok finde mange flere anledninger til at spille koncert igen, og jeg siger naturligvis også til, så snart der er mere på den front, men for nu synes jeg du skal finde bandets Facebook– og Instagram-sider, og følge med derinde. Om mindre end to uger sker der nemlig noget ganske særligt, som jeg tror du meget gerne vil følge med i!

Dead End Junction Zeppelin

One thought on “Rockstjerne-drømmen lever

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s