Jeg skal vist “slappe” lidt af

I sidste uge meldte jeg ud, at jeg var nødt til at sætte mine løbeture i bero. Ikke just noget jeg var begejstret for, men jeg kunne trøste mig ved, at jeg stadig har en masse andre aktiviteter at kaste mig over. Problemet er bare, at jeg er blevet nødsaget til at lægge endnu et projekt midlertidigt på hylden.

“alle basister har været i mine sko”

Jeg var ellers helt oppe at flyve, da jeg fik lidt bedre greb om slap-teknikkerne på min bas. Jeg havde alle intentioner om at fortsætte, hvilket jeg bestemt også har gjort. I går ramte jeg dog en væg. For at være helt præcis, så drejer det sig om min højre pegefinger, som efter en halv dags slap– og pop-træning, pludselig sendte signaler til min hjerne, i form af en smerte jeg har stiftet bekendtskab med før. Jeg vil næsten vove den påstand, at alle basister har været i mine sko … eller handsker …?

Anyways:

Jeg har fået en vabel, midt på blommen af min højre pegefinger – og den gør nas!

Det er slet ikke unormalt for basister, at blive forbandet med vabler på de hårdtarbejdende fingerspidser. Jeg har som sagt oplevet det tidligere, men det var dengang jeg lige var startet, og ikke havde den fjerneste ide om hvad jeg foretog mig. De er kommet tilbage engang imellem, men oftest når jeg har givet ekstra gas, og flået i strengene lidt mere end jeg plejer. Det er tydeligvis også det der er sket denne gang.

Det har næppe heller hjulpet, at jeg fik sat helt nye strenge på bassen i torsdags, og sådan nogle skal altså spilles til, før de rammer en behagelig tilstand i deres feel. Det kan bedst sammelignes med et par nye sko, som også skal have et par ture rundt om blokken, før den ægte komfort indfinder sig. I den forbindelse, har jeg faktisk fået et lille bitte sår på min højre fod. Det er sikkert ikke noget … right?

_20180501_115558

Nåh, det skulle ikke handle om mine fødder i dag.

“min pegefinger kan ikke engang åbne en dåsebajer”

En del af den overordnede slap-teknik, indebærer at man “hiver” nogle af strengene ud fra bassen, for at give en mere hårdtslående tone med en skarp sound. Dette gøres primært med pegefingeren, og det er altså en bevægelse hverken jeg eller min højre hånd er vant til. Jeg fik derfor i går revet godt og grundigt i de nederste strenge, og det har nu resulteret i at en af mine vigtigste fingre til bas-spilleriet er ukampdygtig. Det kan være svært at vikle sit hoved om hvor alvorligt sådan noget egentlig er, men min pegefinger kan ikke engang åbne en dåsebajer, uden jeg skærer en ynkelig grimasse til.

Det er selvfølgelig noget der går over igen, og det er ikke fordi jeg lægger bassen helt fra mig. Det er kun min slap-træning der får sig et pusterum. Mest af alt fordi bandet skal spille på Zeppelin Bar på Vesterbro i København fredag d. 1. juni, og hverken jeg, mine bandkammerater eller publikum vil være særligt interesserede i, at jeg pludselig indstiller showet, fordi jeg skal flæbe over en sprængt vabel. Med tanke på det der skal ske 14 dage efter koncerten, er det faktisk endnu vigtigere at begge hænder er i top physical condition.

Hov, hvad er det der sker 14 dage efter koncerten? Det skal du nok finde ud af senere! Vil du være helt med på noderne omkring det projekt, så synes jeg endelig du skal lægge vejen forbi bandets Facebook– eller Instagram-profil, hvor vi nok skal fortælle mere.

Jeg havde håbet på en hæderlig billeddokumentation af den ømme pestbobbel, men jeg har prøvet alle mulige vinkler, lysindfald og filtre, uden et resultat som giver mening at fremvise. I må derfor tage mit ord for gode varer, når jeg siger at den vabel altså virkelig er der.

Hvis du kunne lide dette indlæg, enten fordi du lærte noget, blev underholdt eller tror at andre kan få det bedre af at se en højre fod, der er grimmere end deres egen, så må du meget gerne dele det på de sociale medier. Der er knapper til formålet under billedet.

_20180501_105701

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s