Jeg har travlt med at være arbejdsløs

Tilfældig fremmed: “Er du ledig i eftermiddag?”

Voksenbarn: “Jeg er ledig hver dag *suk*.”

Ovenstående samtale har ikke fundet sted, men jeg har i hvert fald forberedt min catchphrase, til når/hvis det spørgsmål pludselig dukker op. Jeg gør den slags en gang imellem: tænker et scenarie igennem oppe i mit hoved, overvejer de potentielle udfald, og sidder ellers pænt og venter på at situationen finder sted. Jeg kan spinne det til noget positivt, og påstå at det hjælper til at holde min kreativitet ved lige. Den knap så livsbekræftende tilgang må være at konkludere sandheden: Jeg keder mig.

“Jeg har været på dagpenge før, så jeg kender proceduren.”

Jeg har allerede fået sendt en del ansøgninger ud, i håb om at jeg vil blive kaldt til en jobsamtale, men så heldig har jeg ikke været endnu. Jeg ved godt at jeg ikke skal pive over at have været arbejdsløs i 23 dage, da både jeg og tusindvis af andre danskere, har døjet med ledighed af umådeligt længere varighed – Perspektivet er jeg ganske bekendt med.

Jeg prøver at have så varierende dage som muligt, når jeg alligevel blot sidder hjemme og overvejer om købeskabet eller min vejrtrækning larmer mest. Nogle gange starter jeg opvaskemaskinen, og så har hverken jeg eller andre køkkenapparater noget at skulle have sagt. Opvaskemaskinen vinder hver gang!

Jeg har heldigvis en del andre projekter at kaste mig over. Mest nærliggende er bandet, som skal ud på en rigtig spændende rejse inden alt for længe. Hvad det helt præcist er, har jeg ikke i sinde at fortælle om lige nu, men når det finder sted, så kan jeg love jer for at der kommer et par blogindlæg med musikindhold. Alt hvad der drejer sig om bandet, kommer dog først og fremmest til at blive annonceret enten på Instagram eller Facebook, så hvis du ikke allerede følger med der, så synes jeg helt bestemt du skal gøre det.

Lige nu ser vi frem til fredag d. 1. juni, hvor vi skal spille en koncert på Zeppelin Bar på Vesterbro i København. Det er et lille sted med plads til 50 gæster, og en begrænsning på hvor højt man må spille. Vi kender dog stedet og er ikke bekymrede for, at vores numre nok skal blive retfærdiggjort, til trods for at vi ikke må spule nær så mange decibel ud i lokalet, som vi ellers godt kunne tænke os. Der skal nok blive rigtig god stemning, masser af rock ‘n’ roll og kolde fadøl fra hanerne i baren. Læg endelig vejen forbi til den tid.

“Det ville selvfølgelig være dejligt, hvis min A-kasse bare havde tillid”

I morgen skal jeg til møde hos min A-kasse. Mest af alt skal de vist lige være sikre på, at jeg rent faktisk får sendt jobansøgninger af sted, og ikke blot ligger på sofaen og spiller PlayStation eller bladrer igennem kødtataloget på telefonen. Jeg har været på dagpenge før, så jeg kender proceduren. Det gør det dog ikke mindre tåleligt, at jeg har en god fornemmelse af hvad der er i vente.

Tidligere har jeg ikke brudt mig om at tage til disse møder, og det gør jeg stadig ikke. Det er et nødvendigt onde, for at jeg kan retfærdiggøre min status som dagpengemodtager. Det ville selvfølgelig være dejligt, hvis min A-kasse bare havde tillid til at jeg passer mine sager, men jeg har en ide om det ikke er alle i landet der sympatiserer med min pligtopfyldenhed, and this is why we can’t have nice things … som man siger.

Jeg har sendt de ansøgninger jeg skulle for i dag, så jeg har vurderet at jeg har to valgmuligheder for hvad jeg skal beskæftige mig med indtil jeg skal i seng. Jeg kan sætte mig i sofaen og fortsætte Far Cry 5 på min PlayStation, eller jeg kan tage The God Delusion af Richard Dawkins under armen, og finde mig en plads på græsset i Fælledparken hvor jeg kan læse videre i den. Solen er fremme, men til gengæld blæser det også, så jeg er faktisk i tvivl om græs/bog-kombinationen vil være en succes i mere end et par minutter.

Jeg vil sætte mig ud og ryge en cigaret, og så har jeg måske nået en konklusion inden filteret bliver mast ned i askebægeret.

_20180423_153358

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s