Jeg swiper også til venstre

Singlefyre er nogle spøjse typer. I hvert fald hvis jeg skal tage kvinders ord for gode varer … og det synes jeg i aller højeste grad jeg skal. De beskeder som mænd sender til deres penisløse artsfæller, bliver jeg både imponeret og provokeret af. Imponeret fordi mit personlige filter slet ikke tillader mig at bryde isen, ved at foreslå en kropsåbning jeg kan efterlade min sjover i. Provokeret fordi jeg forestiller mig at den slags angiveligt må virke … altså bare en gang imellem.

“Jeg kunne selvfølgelig også bare prøve at være sådan en macho-type”

Jeg har dog min integritet i behold. Jeg bestræber mig på ikke at være et creep, når jeg skal indlede en samtale med det modsatte køn, og indtil videre tror jeg det er lykkedes. På den anden side, så findes der jo også de Tinder-brugere, som uden varsel bare holder op med at skrive. Det kan selvfølgelig være at deres liv pludselig kom i vejen (og respekt for det), men det kan også være fordi jeg lige fik formuleret en enkelt sætning forkert, og netop derfor er blevet stemplet som den freak hun har forsøgt at undgå. Jeg har selvindsigt nok til at indrømme, at det sagtens kan være sket en gang eller to.

Det føles dog ret tomt at sidde og vente spændt, på en besked som aldrig dukker op. Jeg kan personligt godt tåle at få en besked, hvor modparten tilkendegiver at interessen er falmet, da jeg så kan forholde mig til det. Stilhed kan jeg til gengæld ikke holde ud.

Jeg kunne selvfølgelig også bare prøve at være sådan en macho-type, med en attitude der udstråler at jeg da bare er skide ligeglad, og at “kvinder er sådan nogle huller der bare skal erobres. Det er deres tab hvis de ikke vil have mine goods“.

(Jeg fik lige en ulækker klump i halsen af at skrive det der, men til gengæld begyndte stueanlægget at spille Earth, Wind & Fire – September, så det udligner faktisk hinanden).

“Har du sådan et billede på din Tinder-profil, så hører du ikke fra mig”

Nåh, det var faktisk slet ikke meningen at dette indlæg skulle handle om mine dating-metoder. Det jeg havde i tankerne, var en opremsning af de tendenser jeg ser på Tinder, som gør at jeg “swiper til venstre” (det betyder “afvise i stilhed”). Nogle elementer er reelle dealbreakers for mig, mens andet er småligt lort der får mig til at have det en smule skidt med mig selv. Ikke desto mindre, så bliver kvinder med disse “misforståede” kvaliteter afvist af mig:

  • Billeder af dyr i fangeskab – Jeg er på ingen måde en aktiv forkæmper for dyrevelfærd, men jeg gør hvad jeg kan for ikke at yde økonomisk støtte, til personer der har fanget, tæmmet og bedøvet en vild tiger, så turister og backpackere kan få sig en selfie. Har du sådan et billede på din Tinder-profil, så hører du ikke fra mig.
  • Billeder af dig der tager hånd om børn i et U-land – Jeg har stor respekt for dem der tager ud i verden, og forsøger at hjælpe underpriviligerede mennesker. Jeg tvivler dog på at de børn har lyst til at agere rekvisitter for dit datingliv, når deres største bekymring er, om de overhovedet får mad på bordet den dag.
  • Flere gruppefotos end profilfotos – Jeg kan godt tolerere et enkelt billede, hvor du måske har en veninde under armen, men jeg gider ikke lege “find fem fejl”, når jeg bladrer igennem dine fotos. Se nu bare at få taget en helt klassisk badeværelses-selfie, så jeg ikke er i tvivl om hvordan du ser ud. Ingen gider akavede overraskelser, hvis man en dag skal mødes.
  • Et (og kun ét) billede – Jeg har brændt nallerne på sådanne profiler før. Har du kun et billede på din profil, så bliver du omgående mistænkt for at have en falsk profil, som udelukkende vil sende mig en chatbesked, med et tilbud om det bedste knald nogensinde til en pris der er endnu bedre. Suppler din badeværelses-selfie med en køkken-selfie.
  • Din profiltekst består kun af emojis – Din profil siger du er 28 år gammel, men min mavefornemmelse siger at du dårligt nok har nået konfirmationsalderen. Medmindre du kan lave noget virkelig kløgtigt ud af emojis, så fyld hellere dine egne ord på. “Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive” er bedre end en emoji-rebus.

Jeg er helt sikker på at mine profiler på hhv. Tinder og happn, også indeholder elementer som kvinder ikke kan udstå at kigge på. På to af mine billeder har jeg hænderne om min bass, og på et tredje billede kan man slet ikke se mit ansigt. Hvem ved, det kan være der står noget creepy i min profiltekst, som jeg slet ikke har skænket en tanke. Jeg tror dog godt jeg ved, hvad det er ved min profiltekst, som kan få de fleste til at bakke ud: cigaretterne. Jeg synes bare ikke det vil være fair, at tage på date med en anti-ryger, og så lige kaste den overraskelse ud af ærmet. Det spilder både min og hendes tid, så det kan jeg da lige så godt få ud af verden med det samme.

Bortset fra ovenstående kriterier, har jeg altså som udgangspunkt alle intentioner om at påbegynde en dialog.

(Måske er det måden jeg formulerer mig på? Ovenstående sætning kunne ret beset bare have været “jeg vil gerne snakke”. Gad vide om jeg fremstår for prætentiøs? Der røg den nattesøvn …)

Så sent som i morges fik jeg et nyt match på happn. Jeg kunne se at det såkaldte “crush” havde fundet sted en time før jeg vågnede. Til gengæld stod der på hendes profil, at hun nu var mere end 100 kilometer væk …

Det skal jeg sikkert ikke lægge noget i. Jeg har naturligvis skrevet til hende, men jeg har ikke de store forventninger om at få et svar tilbage.

_20180413_150542

2 thoughts on “Jeg swiper også til venstre

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s