0,1 ton-klubben

Stiller jeg mig på badevægten lige nu, står der 110,4 Kg på det digitale display. For 14 dage siden troede jeg faktisk, at værdien ville være fem til otte kilo tungere, så på en eller anden måde er det vel positivt. Det er dog ikke nær så romantisk at være medlem af 0,1 ton-klubben, som menigmand ellers kan forestille sig. Slet ikke når kampvægten bærer præg af en kost bestående af pizza, øl og manglende aktivitet. Jeg sidder faktisk fysisk og nikker anerkendende, mens disse sætninger bliver formuleret.

Det skal der dog gøres noget ved.

“kampen om at komme under 100 Kg er tabt for mange år siden”

I går var der høj sol over København, og det blev derfor startskuddet til årets løbesæson. De sidste par år har jeg bestræbet mig på at holde mig aktiv i sommerhalvåret, ved at finde løbeskoene frem og forhåbentlig smide noget af vintersulen. Det holder ved indtil kalenderen viser oktober, hvor jeg igen bevæger mig indenfor, og fylder dunken op med spiselig isolering.

Jeg har aldrig været fanatisk omkring vægttab. Jeg er fra naturens side en bredskuldret gut, der skyder 185 cm i vejret. Om jeg så dedikerede mig til at løbe et marathon med hovedet forrest og forstanden bagerst, tror jeg at kampen om at komme under 100 Kg er tabt for mange år siden. Det ville være tarveligt at påstå, at jeg generelt lever (og har levet) et decideret “sundt” liv. Førnævnte alkoholdige drikkevarer kombinerer jeg gladeligt med cigaretter. Dertil så ligger den lokale pizza-pusher så tæt på den hjemlige matrikel, at det ville være syndigt at iføre sig en skridttæller – hvilket jeg heller ikke ejer.

“Mit første delmål er at løbe 15 km på en uge”

Formålet er først og fremmest at holde mig aktiv, og hvis der rasler nogle kilo af i den proces, så beklager jeg mig bestemt ikke. Hvis jeg kender mig selv ret, så vil jeg i denne uge gøre alt i min magt, for at have bananer og skrællede gulerødder inden for rækkevidde, og i næste uge ryger det projekt i vasken, indtil jeg en måned senere kommer i tanke om den oprindelige intention.

*Nikker anerkendende igen*.

Befinder du dig i nærheden af Fælledparken denne sommer, vil du med stor sandsynlighed se en pustende og prustende prop kæmpe mod elementerne, i håb om at holde sig selv ved lige. Mit første delmål er at løbe 15 km på en uge. Jeg når næppe at indfri det mål inden på søndag, men om en to til tre ugers tid, skulle jeg gerne nærme mig.

sko 2

One thought on “0,1 ton-klubben

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s