Når Voksenbarn “gamer”

Før noget som helst andet, vil jeg lige fastslå min definition af en gamer: En gamer er en person som spiller digitale spil, f.eks. på en PC, en spillekonsol eller en smartphone. Hvor lang tid man bruger på aktiviteten, er for mit vedkommende underordnet.

“Det er ikke fordi jeg har manglende tillid til at 14-årige knægte kan tryllebinde mine kvindelige familiemedlemmer”

Mit “weapon of choice” er en PlayStation 4 Pro. De fleste af mine historier vil derfor omhandle oplevelser på dette medie. Undrer du dig derfor over at World of Warcraft, Halo eller Angry Birds er mærkbart fraværende, så er det altså ikke for at være ekskluderende, men simpelthen fordi jeg ikke har adgang til titler, som er eksklusive for de platforme. Bevares, jeg har en smartphone, men jeg må krybe til korset og indrømme, at min telefon er mere dedikeret til Tinder, end hvad Clash of Clans og Wordfeud kan byde på.

Det er også værd at nævne, at jeg bruger det meste af min tid på single player-titler og der er flere grunde til dette. Først og fremmest så har jeg ikke reflekserne til at være konkurrencedygtig i Call of Duty, Overwatch og StarCraft, når der er menneskelige spillere på den anden side af kloden, med væsentligt skarpere evner end hvad jeg nogensinde kommer til at kunne prale af.

Selvsamme modstandere har desuden en tendens til at være yderst skarpe i tungerne. Det er ikke fordi jeg har manglende tillid til at 14-årige knægte kan tryllebinde mine kvindelige familiemedlemmer, med sensuelle oplevelser der efterlader dem åndeløse og med lidt ekstra håndører nonchalant henkastet på hovedpuden – jeg gider bare ikke høre om det.

Jeg foretrækker altså at bruge tiden som jeg har lyst, på fængende historier jeg kan fordybe mig i, og stærkt gameplay som jeg kan tage mig tid til at lære.

Name-dropping er normalt vildt utjekket (det har Hideo Kojima selv fortalt mig), men jeg vil alligevel slynge om mig med et par relativt aktuelle spiltitler, i håb om at give dig et referencepunkt, til hvilke spil jeg bryder mig om. Så må det være op til dig, om du potentielt vil nikke anerkendende til dem. Jeg nævner i alfabetisk flæng:

  • Bloodborne
  • Horizon Zero Dawn
  • Life is Strange: Before the Storm
  • Nier: Automata
  • Persona 5
  • The Last Guardian
  • The Witness

Det er ikke sikkert du sympatiserer 100% med mine valg, men nu har du i hvert fald en ide om, hvad der kilder i min mave, når jeg sidder med en PlayStation-controller i hånden.

“min telefon er mere dedikeret til Tinder, end hvad Clash of Clans og Wordfeud kan byde på”

Jeg kommer til at eksperimentere en del med sproget, i de blogindlæg som kommer til at omhandle gaming. Jeg skal finde ud af , hvor mange termer der skal være på dansk (f.eks. health eller liv), og om der overhovedet findes et dansk ord for gameplay. Den bedste måde at blive klogere på dette, tror jeg vil være i form af feedback. Lad mig derfor endelig vide om du har præferencer hvad dette angår.

Som det fremgår af billedet, så er det Far Cry 5 der roterer i maskinen lige nu. Jeg har nedlagt spillets første boss, og er indtil videre fint underholdt. Ingen sindsoprivende oplevelser i Hope County endnu, men det kan jo være det kommer.

Desuden ulmer God of War et sted i horisonten, og den udgivelse ser jeg meget frem til.

_20180402_144148

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s