Når Voksenbarn … “basser”?

Jeg kan godt lide når der er en rød tråd i de ting jeg laver. Jeg er helt bevidst om dissonansen ved at blande gaming, dating og basisme i én blog, men det er det eneste argument jeg har for titlen til dette indlæg.

Når det så er sagt, så synes jeg det er svært at fatte, at jeg allerede har spillet bas i over fem år …

Det har egentlig altid været en lille drøm for mig, at mestre et eller andet instrument. I efteråret 2012 besluttede jeg mig derfor for at anskaffe en elbas samt en lille forstærker.

“Jeg kan faktisk tydeligt huske hvordan jeg fik en lille klump i halsen”

I starten allierede jeg mig med YouTube-videoer, såkaldte bass tabs og adskillige uger med ru fingerspidser. Det var en tung proces, som krævede dedikation, tålmodighed og fritid; tre parametre som jeg på det givne tidspunkt havde et rungende overskud af.

Jeg lærte mig selv et par basale riffs, figurer fra nogle kendte pop og rock-numre, og før jeg vidste af det, så var “Michael Jackson – Beat It” i mit faste repertoire. Efterhånden fik jeg lyst til mere, og også “Rage Against The Machine – Killing in the Name of” og “Miles Davis – So What” fik jeg ind på rygradden.

Det hele skulle blive så belejligt, at jeg i foråret 2014 blev spurgt af nogle nære kammerater, om ikke jeg ville prøve kræfter med at lægge bundtonerne i deres rockband. Jeg kan faktisk tydeligt huske hvordan jeg fik en lille klump i halsen, samt en forventning om at de nok ville komme på bedre tanker efter en måneds tid; jeg var jo stadig en novice på de tykke strenge.

Jeg spiller stadig i bandet i dag, og nyder hvert et øjeblik af det. Selvfølgelig er der udfordringer på den kreative front, når fem selvindbildte alfa-hanner bestræber sig på et få et ord indført, men når vi først har instrumenterne i hænderne, så er der ren kærlighed til hinandens virke og plads i bandet, med rig mulighed for at boltre sig kreativt på både egne og andres vegne.

“Mit mest tidskrævende projekt lige nu, er at lære mig selv slap-teknikker”

Jeg kommer ikke til at fortælle om de udfordringer bandet oplever, når uenighederne nogle gange får os til at se rødt. I stedet kan du se frem til de erfaringer jeg samler ind, både med mine egne teknikker, nyt gear og måske også et par sjove riffs, som ikke nødvendigvis er henvendt til bandet. Mit mest tidskrævende projekt lige nu, er at lære mig selv slap-teknikker; er du usikker på hvad en slap-teknik er, så tænk på de korte mellemsekvenser i komedieserien Seinfeld.

Er du alligevel nysgerrig på det orkester hvor jeg boltrer mig, så kan du finde Dead End Junction både på Facebook og Instagram.

seneste basprofil

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s